Walk Through expositie FLASH!-JMZ in Hengelo

Zaterdag 6 juni hebben we de eerste expositie van Flash!-JMZ (link naar projectbeschrijving) gehouden! Op gepaste afstand, met tijdvakken per gezin. Wat een prachtige, ontroerende foto’s!

Met dit project krijgen jonge mantelzorgers handvatten om terug te grijpen op hun “eigen kracht”; door momenten, herinneringen, voorwerpen waar ze blij van worden vast te leggen op een persoonlijke manier. Door met de Overijsselse mantelzorgorganisaties (SIZ Twente, Evenmens, Carinova en Zwolle Doet!) in de eerste helft van 2020 fotoworkshops te gaan houden en dan groots te exposeren in de week van de jonge mantelzorgers. Zodat de jonge mantelzorgers zelf vol in de schijnwerpers staan. Dat was het plan. En toen kwam de Corona.

Nu hebben alleen Jonge mantelzorgers uit het gebied van SIZ Twente meegedaan (net voor de Corona) en de rest van de workshops, exposities en het onderzoek (hoe de methodiek te borgen in de organisaties) is verplaatst om te starten in het najaar met de nodige coronamaatregelen. Maar de groep die al wel gestart is, daar hebben 50 kinderen prachtige & unieke foto’s gemaakt en die we nu geëxposeerd hebben. Het was prachtig om te zien hoe de jonge mantelzorgers die dag het stralende middelpunt in het gezin waren.

Video: Aleks Fotografie