Natuur & Duurzaamheid

Natuurfotografieprojecten laten kinderen de natuur in hun eigen omgeving beleven. Door het oog van de camera opent zich een nieuwe wereld. De expositie van indringende foto’s, zorgt er vervolgens voor dat ook andere kinderen en volwassenen bereikt worden.

De duurzaamheidsprojecten laten kinderen ontdekken wat de invloed is van ons eigen leven op het klimaat en milieu, welke goede voorbeelden er zijn en wat je zelf kan doen om het tij te keren. Voorbeelden van deze projecten zijn Earth Hour en Deventer 1250 jaar duurzaam.

Mijn eerste grote natuurfotografieproject voor kinderen ‘Jij & Fotografie Natuurlijk’, realiseerde ik, in 2010. Samen met De Ulebelt, de Provincie Overijssel en andere partners, organiseerden wij op tien plekken in Overijssel de workshops en exposities. Dit project kreeg in 2012 op acht andere locaties in Overijssel vervolg.

‘Jij & Fotografie natuurlijk’ groeide verder: van fotografieworkshops voor scholen tot een groot project op de vier Friese waddeneilanden en de Groene Loper Deventer.

Het project “Nieuwe diersoort ontdekt” is een combinatie van natuurbeleving en kunst- en cultuureducatie. Kinderen maken zelf dieren van natuurlijke materialen en deze laten we door middel van de green screen techniek tot leven komen in foto’s die zij zelf gemaakt hebben van de natuur om hun heen. Zo wordt fantasie werkelijkheid.

Projecten

Jij & Fotografie Natuurlijk

Foto: Rimke

Jij & Fotografie op de Friese Waddeneilanden

Foto: Famke

Deventer 1250 jaar Duurzaam in Woord en Beeldt

Foto: Thijn

Groene Loper Deventer

Foto: Rosalique

Earth Hour OverIJssel

Foto: Yasmin

OverHeerlijk

Foto: naam, leeftijd

Video’s

Deventer 1250

Earth Hour

Earth Hour fotoworkshops

Earth Hour

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten, neem dan contact met mij op.