De Tuin van Humanitas

Leerlingen van basisschool de Flint gingen samen met bewoners van woon- en zorgvoorziening Humanitas fotograferen in de tuin van Humanitas. Van de foto’s maakten we een expositie die we feestelijk openden in het bijzijn van de ouderen, de leerlingen en hun familie.

Humanitas is een zelfstandig woonzorgcentrum in de Deventer wijk Keizerslanden voor senioren met een behoefte aan ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ook is Humanitas met al haar functies en mogelijkheden “een goede buur” voor de wijkbewoners. Er worden activiteiten georganiseerd voor de bewoners van Humanitas en voor buurtbewoners. Zo ontstaat ontmoeting tussen verschillende mensen en culturen. De tuin op het terrein van Humanitas is vrij toegankelijk voor de buurt, maar wordt nog niet zoveel door buurtbewoners bezocht.

Met dit fotografieproject willen we, middels fotografie, kinderen/jongeren en ouderen elkaar laten ontmoeten en samen op een intense wijze de natuur in de eigen, directe omgeving laten beleven. Bovendien draagt dit project bij aan de versterking van de verbinding tussen Humanitas en de buurt.

Foto: Hunkar

Foto: Fatmanur

Foto: Selis

Foto: Melissa

Foto: Egemen

Foto: Melda

Foto: Benjamin

Foto: Emirhan

Foto: Bengu

Foto: Alysia

Foto: Riangelo

Foto: Kangshuo

Foto: Quinten

Foto: Romy

Foto: Sabrina

Foto: Nick

Foto: Ayman

Foto: Fernando

Foto: Ella

Foto: Haydar

Foto: Bergadul

Foto: Diako