Deventer 1250 jaar Duurzaam in Woord en Beeld

Journalist Gerreke van den Bosch en fotograaf Sterre Delemarre gingen met kinderen op bezoek bij bedrijven en organisaties die het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaamheid. De bijzondere kijk van de jeugd willen zij vervolgens delen met volwassenen.

Gedurende de 1250 jaar dat Deventer bestaat, groeide niet alleen de stad, maar ook de wijze van consumeren en produceren. Hierdoor nam het energiegebruik en de milieubelasting toe. Gelukkig is hier oog voor vanuit de gemeente maar ook vanuit de bedrijven zelf: duurzaamheid staat hoog in het vaandel.

Leerlingen van een bovenbouwgroep van de Montessorischool van Lith kregen eerst een workshop fotografie en journalistiek.

Daarna gingen ze in kleine groepjes op bezoek bij een bedrijven/organisaties die voorlopers zijn op het gebied van duurzaamheid. Dit waren Koninklijke Auping, Cambio, De Gouden Pompoen, Boer Berrie, ’t Cocon, Coöperatie Deventer Energie en het Stadhuis. Daar kregen zij een rondleiding en interviewden ze een steakholder. Ook maakten zij foto’s.

De foto’s en verhalen werden gepubliceerd in de Deventer Post.

Daarna werd er in het Stadhuis een tentoonstelling ingericht die vrijdag 23 maart 2018 officieel is geopend door burgemeester Andries Heidema.