Ik denk aan jou in het Rollecatekwartier

Ik denk aan jou in het Rollecatekwartier
Het fotoproject “Ik denk aan jou” is ontstaan in Coronatijd. Met dit project organiseerden we een leuke activiteit voor kinderen uit het Rollecatekwartier in Deventer en met de resultaten hiervan brachten we de verbinding tot stand tussen de kinderen, de buurtbewoners en de gasten van woon- en zorgvoorziening Nieuw Rollecate.

Het Rollecatekwartier is een fijne buurt om te wonen en de sociale cohesie is groot. Ook is er een goede band tussen de bewoners en woon- en zorg voorziening Nieuw Rollecate. In Coronatijd konden we elkaar minder ontmoeten en geen activiteiten organiseren in de Rollecatetuin. We merkten dat dit zijn weerslag had op de buurt en wilden iedereen graag een lichtpuntje bieden.

We organiseerde twee fotografieworkshops voor buurtkinderen. Een in de sneeuw en één in de lente. Fotograaf Sterre Delemarre leerde de kinderen de kneepjes van het vak. Van de foto’s en verhaaltjes van de kinderen over de buurt, maakten we ansichtkaarten die we samen met de kinderen verspreid hebben in de buurt en bij Nieuw Rollecate. Iedereen kreeg twee kaarten. Een kaart om te houden en een kaart om naar iemand anders te sturen. De kaarten vielen in de smaak. Dit bleek wel uit de reacties die we kregen. Van mailtjes en appjes tot kaarten van (familie) van de gasten van NIeuw Rollecate.

Het project is georganiseerd door fotograaf Sterre Delemarre in samenwerking met Stichting Rollecate Beheer, Beweging in de Straat en Nieuw Rollecate. Het project is mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel