Ik denk aan jou

fotoproject Ik denk aan jou
Fotoproject Ik denk aan jou
Bij dit fotografieproject hebben Deventer kinderen ansichtkaarten gemaakt voor de bewoners van de Deventer woon- en zorgcentra en de mensen om hen heen waarvan zij denken dat ze wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken in Coronatijd.

Zowel bewoners van woon- en zorgcentra als ouderen die zelfstandig wonen kunnen in Coronatijd niet of nauwelijks bezoek ontvangen. In de donkere wintermaanden neemt de eenzaamheid toe.
Ook voor kinderen is het een heftige tijd. Zij hebben vaak minder contact met andere mensen om hen heen die belangrijk voor hun zijn en worden weinig uitgedaagd dingen te ondernemen.
Kinderen en ouderen kunnen veel voor elkaar betekenen. Juist nu.

Tijdens twee workshops fotografeerden de kinderen natuur in Tuindorp en legden zij ‘Deventer by night’ vast tijdens de workshop avondfotografie. Fotograaf Sterre Delemarre leerde de kinderen de fijne kneepjes van het vak. Hoe kader je bijvoorbeeld een shot? Wat is sluitertijd? En welke standpunten heb je? Dat leerden zij in twee pakkende workshops.
Vervolgens schreven de kinderen een positieve boodschap voor de bewoners van de woon- en zorgvoorzieningen in Deventer en vertellen ze over hun mooiste foto’s in een persoonlijk bericht.

Van de foto’s zijn deze ansichtkaarten gedrukt, die de kinderen langs de brievenbussen van de woon- en zorgorganisaties van Deventer hebben gebracht, om de ruim 1300 bewoners zo een lichtpunt in de donkere dagen te bieden.