Jij & Fotografie Natuurlijk

Liggend op hun buik, boven in een boom, of soms gewoon met beide benen op de grond. Vol enthousiasme ontdekten en fotografeerden ongeveer 350 kinderen de natuur in Overijssel. Deze kinderen deden mee aan “Jij & fotografie natuurlijk”.

De eerste versie vond plaats in 2010/2011, de tweede versie in 2012. Op 18 plekken in de provincie organiseerden we fotografieworkshops en exposities. Aan het eind van elk project was er een overzichtstentoonstelling op het provinciehuis en zijn “Het mooiste fotoalbum van Overijssel” en “Het mooiste fotoalbum van Overijssel 2012” uitgegeven, dat door Ank Bijleveld, de toenmalige commissaris van de Koning, aan de kinderen werd uitgereikt.

Jij & Fotografie Natuurlijk organiseerde ik samen met De Ulebelt en de Provincie Overijssel. Aan de deelprojecten werkten vele lokale organisaties mee.

“Jij & Fotografie Natuurlijk” heeft op vele locaties in het hele land vervolg gekregen. Voorbeelden hiervan zijn “Jij & Fotografie op de Friese Waddeneilanden” en projecten in het kader van de Weerribben-Wieden Week. Ook verzorg ik regelmatig natuurfotografieworkshops voor basisscholen.