Omgevingsvisie gemeente Raalte

Hoe vind jij het om in Raalte te wonen? Wat vind je de leukste of mooiste plek in Raalte? Wat vind je de lelijkste of stomste plek in Raalte? Wat vind jij dat er moet veranderen in Raalte? Als je burgemeester van Raalte was, waar zou je dan voor zorgen?

Gemeente Raalte wilde graag weten wat kinderen en jongeren belangrijk vinden voor de Omgevingsvisie. Door middel van het fotoproject gaven leerlingen van basisschool De Linderte en van het Carmel College hierop een antwoord.

Tijdens de workshops maakten de leerlingen moodboards. De moodboards werden besproken. Op basis daarvan bepaalden ze waarvan ze foto’s wilden gaan maken en gingen ze op pad. Ze bedachten quotes bij hun foto’s en vulden de vragenlijst in. Op basis van de gesprekken over moodboards, de vragenlijsten en quotes, maakte ik een analyse voor de gemeente. Van de foto’s richten we een expositie in die feestelijk is geopend in het bijzijn van de leerlingen en hun ouders/verzorgers. Deze opening werd vervolgens gebruikt om ook boven tafel te krijgen wat de ouders belangrijk vonden.