OverHeerlijk

Foto: Nadja

De Provincie Overijssel wil graag meer aandacht en liefde voor biologisch en authentiek produceren. Voor producten uit de streek die met aandacht voor de natuur gemaakt zijn. Voor lokale producten en voor het vertellen van het goede verhaal van Overijssel, voor het verhaal van de makers en producten, (biologische) boeren uit Overijssel. Door middel van een zomeractie OverHeerlijk worden streekproducten gepromoot, zodat de agrarische bedrijfstak verder kan groeien ende relatie tussen producent en consument versterkt wordt.

In de zomervakantie 2016 organiseerden we een OverIJs, de wedstrijd “het lekkerste ijsje van Overijssel”. Kinderen en volwassenen pimpten tijdens workshops in de hele provincie biologisch, natuurboeren ijs met lokale ingrediënten en zetten hun ijsje op de foto. Op de ijsjes kon gestemd worden. In de grote finale werd door een vakjury bepaald wat het lekkerste ijsje van Overijssel was.

In 2017 organiseerden we OverHeerlijk Soep & Sla, met fietsroutes langs producenten van streekproducten en kookworkshops in de hele provincie. In een grote “Heel Holland Bakt” tent tijdens het Provinciefestival werden de winnaars van de wedstrijd door de vakjury bepaald.

In 2018 was het Overheerlijk Picknick-time. Honderden mensen kwamen picknicken en de lekkerste streekproducten van Overijssel proeven. Tijdens de grote finale tijdens het Zwolse Stadsfestival bepaalde de jury wat het lekkerste streekproduct van Overijssel was.